Начало Новини Актуално Електрозахранването във всички села на община Братя Даскалови е възстановено

Електрозахранването във всички села на община Братя Даскалови е възстановено

Актуално
Зима

На всички села от община Братя Даскалови, област Стара Загора, които останаха без ток към 7.00 часа сутринта, е възстановено електрозахранването. Дежурни групи на EVN продължават работа по отстраняването на авариите в община Стара Загора и Николаево. Няма непроходими пътни участъци, които да възпрепятстват дейността им.

Най-невралгичната точка за електроразпределителното дружество си остава районът на селата Радунци и Селци. При първия обилен снеговалеж жителите на Радунци останаха без ток в продължение на няколко дни. Община Мъглиж има ангажимент по почистването на пътя Радунци – Селци.

110 специализирани машини на фирмите Пи Ес Ай, Пътстрой и Ес Би Ес почистват и опесъчават пътищата от републиканската пътна мрежа на територията на област Стара Загора.

И през следващите 24 часа се очакват обилни снеговалежи. Снегонавяванията и вятърът са особено силни в проблемните места от областта, разклона за селата Подслон и Могила и с. Ветрен. Снежната покривка е 20 см.

Областният управител Недялко Недялков има готовност да свика Щаба за изпълнение на областния план за защита при бедствия, в случай че обстановката на територията на област Стара Загора се усложни. До момента на територията на областта няма закъсали автомобили и бедстващи хора.

Още новини