Начало Новини Актуално Електромобили и мотопеди на ток бяха показани в Стара Загора (видео)

Електромобили и мотопеди на ток бяха показани в Стара Загора (видео)

Актуално

eлектромобили мотопеди ток стара загора

Електромобили и мотопеди, задвижвани само от електрическа енергия бяха демонстрирани в центъра на Стара Загора. Представянето се организира от фирма Вромос.Ком ООД, която сглобява превозните средства в своя производствена база в Бургас. Съдействието за презентацията оказаха Търговско-тромишлена палата – Стара Загора и СНЦ Гражданско обединение Екоцентър - Стара Загора.

Десетки старозагорци се възползваха от възможността да шофират автомобилите и мотопедите по централната улица в Стара Загора. Всеки получи и информация за възможностите на превозните средства.

Електромобилите, които предлагаме на пазара са новост за България, уточни управителят на Вромос.Ком ООД Борис Червенков.

Най-голямото им предимство е цената на ползваната енергия. Изминаването на 100 км с такъв автомобил струва 1 лев. Машините са напълно безшумни и възможно най-екологичните. Разходите за подръжка също са значително по-малко (около 10 пъти) в сравнение с превозни средства с бензинови и дизелови двигатели с вътрешно горене. Електромотопедите изразходват електричество на стойност 0,50 лева. Те са изключително подходящи за предвижване в градски условия.  

Вромос.Ком ООД е лидер в търговията с електрически превозни средства в България. Показаните в Стара Загора модели реално могат да бъдат поръчени и закупени, съобщи управителят на Вромос.Ком ООД Борис Червенков.

Основни предимства на Електромобилите и мотопедите, използващи електрически акумулатори пред превозните средства

  • Без гориво е много по-евтино. Електромотопедите изразходват електричество на стойност 0,50 лв. за 100 км, а електроавтомобилите - 1 лев на 100 км. Поддръжката на машината е около 10 пъти по-евтина от МПС с двигател с вътрешно горене.
  • Опазване на околната среда.
  • Гарантират се по-малко задръствания вградски условия. С навлизането на електромотопеди се облекчава трафикът в големите градове. Такава е практиката и в Европа. Ще намалят задръстванията по улиците и светофарите, ще се облекчи паркирането в централните части на градовете.
  • Притежателят спестява се време. Електрическите превозни средства се ползват с привилегии във всички развити държави. Въпрос на време е и в България да бъде въведено безплатно и бързо паркиране за електрически МПС, както и освобождаването им от данъци. (Няколко от скутерите, предлагани от Вромос.Ком ООД, са освободени от данъци в България, съгласно действащото законодателство). В София е разрешено движението в Бус-лентите и безплатно пракиране в екозоната на столицата.
  • Помагат за намаляване на енергийната зависимост на България. България внася 100% от необходимия петрол, но заедно с това е най-големият регионален производител на електрическа енергия.

 

 

електромобил тестрайв Стара Загора Вромос ком

електромобил тестрайв Стара Загора Вромос ком

електромобил тестрайв Стара Загора Вромос ком

електромобил тестрайв Стара Загора Вромос ком

електромобил тестрайв Стара Загора Вромос ком

Още новини