Начало Новини Актуално Ел Контрол - Стара Загора отбеляза 10-годишен юбилей

Ел Контрол - Стара Загора отбеляза 10-годишен юбилей

Актуално

За да уважат една от най-утвърдените български компании в областта на енергетиката, дойдоха партньорите от ТЕЦ Енел Марица Изток З, ТЕЦ Марица - изток 2, НЕК, Мини Марица - изток, Енемона - Гълъбово, EVN - България, много други фирми, работещи в сферата на енергетиката, колеги, приятели и служители на компанията.

Не е важно колко е дълъг определен период от време, важно е какво се е случило през него, подчерта в приветствието си към юбилярите старозагорският градоначалник проф. Светлин Танчев. Радвам се, че за този 10-годишен период ЕЛ КОНТРОЛ успя да се докаже в национален мащаб и да завоюва огромен авторитет в предоставянето на специализирани услуги за енергетиката, допълни той. Пожелания за много бъдещи успехи отправи и областният управител Йордан Николов.

Равносметката
През 1999 г. бях убеден, че в енергийния сектор има място за фирма, специализирана в извършването на електромонтажни и пусково-наладъчни работи. Днес, 10 години по-късно, тази увереност у мен не се е променила. Нещо повече, виждам, че ентусиазмът за работа е още по-голям благодарение на постигнатите резултати, каза в приветствието си към гостите собственикът на фирма ЕЛ КОНТРОЛ Нягол Христов. Той изказа специална благодарност за безрезервното доверие от страна на възложителите и десетките бизнес партньори на ЕЛ КОНТРОЛ през изминалите 10 години. Това доверие беше базата, върху която фирма ЕЛ КОНТРОЛ изгради своя авторитет. Чрез него ние имахме възможност на практика да докажем, че амбициите на фирмата имат реално покритие, каза в приветствието си към възложителите Христов. Специална благодарност собственикът на компанията отправи и към НЕК компанията, възложила първия голям обект, която продължава да търси услугите на Ел Контрол за реализиране на нови проекти. Собственикът благодари на Енел Марица Изток 3, с които компанията работи вече пета поредна година.
Успехът на фирмата се дължи преди всичко на качествените хора, които работят в компанията. Заради тях днес името ЕЛ КОНТРОЛ е синоним на стабилност и професионализъм, каза Нягол Христов. Празничната торта по случай 10-годишния
юбилей разряза 72-годишният Иван Динев, започнал работа в компанията още от самото й основаване и ръководил монтажните работи във всички големи обекти, изпълнени от ЕЛ КОНТРОЛ.

Успехите
Първият успех, който ще остане в историята на фирмата, е разширение и реконструкция на подстанция 400 киловолта в ТЕЦ Марица-изток 3. Работата по този обект започва през 2001 г., а през 2003 г. сложното съоръжение е напълно завършено. Следват още три подстанции 400 киловолта - открита уредба в ТЕЦ Марица-изток 2, подстанция Пловдив-юг и подстанция Марица-изток в Гълъбово. С тези обекти ЕЛ КОНТРОЛ се нарежда сред малкото електромонтажни фирми в България, притежаващи опита и възможностите за изпълнение на подобни задачи. Друг голям проект, в който се включва фирмата през последните години, е рехабилитацията на ТЕЦ Енел Марица Изток 3. От 2004 г. ЕЛ КОНТРОЛ играе основна роля при изпълнението на част електро в модернизацията на всичките четири блока в централата. Фирмата е участвала и в изпълнението на ел. част на проекта за сероочистваща инсталация към ТЕЦ-а. Към момента старозагорската фирма е ангажирана с няколко поръчки към новата централа - ТЕЦ Ей И Ес Гълъбово.
През последните години голям обем от реализирания оборот на фирмата се дължи на чужди инвеститори. Всички тези компании дадоха високи оценки за работата ни, но най-голямото признание беше договорът, който сключихме с Енел Марица Изток 3, подчерта Нягол Христов.

Показатели
20% е средният ръст от оборота и печалбата на ЕЛ КОНТРОЛ през последните години. Фирмата осигурява 150 работни места, като 30% от персонала са от инженери и специалисти с висше образование. По данни на Българската търговско-промишлена палата за 2008 г. ЕЛ КОНТРОЛ се нарежда сред стоте фирми с най-добри финансови показатели в Старозагорска област. Въпреки трудните икономически условия ние гледаме напред и вярваме, че ще запазим тези високи резултати и занапред, каза собственикът на компанията.

Материалът е публикуван , на 6 ноември 2009 г. в приложението Клуб Предприемач на вестник Пари


Още новини