Начало Новини Актуално Ел Би Булгарикум открива верига магазини в цялата страна

Ел Би Булгарикум открива верига магазини в цялата страна

Актуално
Делян Добрев Васил Зографов откриване магазин Ел Би Булгарикум

Продукцията на Ел Би Булгарикум е позната на четири континента с пазар между 300 и 500 млн. души. Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев при откриването на магазин на държавния производител на млечни продукти в София. Това е първият от веригата търговски обекти на Ел Би Булгарикум в страната, а плановете са до края на следващата година такива да бъдат открити във всички областни центрове.

По думите на министър Добрев проектът на компанията за откриване на собствени фирмени магазини има за цел да популяризира марката на българския пазар, където тя е загубила позиции през последните 20 години. Единственото държавно предприятие в млекопреработвателния сектор в страната регистрира през миналата година 10% ръст в продажбите на кисело мляко и над 100% - в продажбите на сирене и кашкавал, съобщиха от пресцентъра на министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Бихме искали заедно с българските потребители да подготвим продукти, които те харесват, каза по време на откриването изпълнителният директор на компанията Васил Зографов. По неговите думи, продажбите в собствени фирмени магазини ще съдействат за популяризиране на марката и на българския пазар, след като тя е известна по света.

Ел Би Булгарикум има дългогодишни традиции в производството и експорта на млечни продукти, закваски и технологии. В момента дружеството притежава две производствени поделения – в София и Видин, както и модерен център за научноизследователска и развойна дейност. През последните десет години в центъра се разработват ново поколение закваски и формули за здравословни храни. Там се съхранява и уникална колекция от над 900 млечнокисели бактерии и повече от 100 различни комбинации закваски. Дружеството притежава 11 патента за български млечни продукти, 45 продуктови търговски марки, регистрирани в България, фирмена търговска марка, регистрирана в 26 страни и 6 наименования за произход. В продължение на 30 години със закваските и технологиите на дружеството се произвежда кисело мляко по български лиценз в Япония, Германия, Швейцария, Холандия, Кипър, Финландия, Филипините, Франция, Австрия.

Още новини