Начало Новини Актуално Екоминистърът направи коледно дарение на Дом Теофано Попова - Стара Загора

Екоминистърът направи коледно дарение на Дом Теофано Попова - Стара Загора

Актуално

екоминистър коледно дарение дом Теофано Попова

За четвърта поредна година министърът на околната среда и водите Нона Караджова посети преди празниците Дома за деца, лишени от родителска грижа Теофано Попова в Стара Загора. Екоминистърът дари обзавеждане за реновираното крило на сградата - гардероби, етажерки, шкафове, маси и бюра, стелажи за библиотеката.

Средствата, в размер на 6 500 лева, са освободени чрез икономии от бюджетните разходи на министерството. Всички деца от дом получиха и индивидуални коледни подаръци и лакомства.

Заедно с кмета Живко Тодоров и областния управител Недялко Недялков Нона Караджова беше гост на коледното тържество за децата.

По- късно тя връчи наградите на деца и младежи, победители в тазгодишния конкурс на тема Обичам природата – и аз участвам, проведен в рамките на Националната кампания на МОСВ. Министерството провежда конкурса за втора поредна година. Участие взеха над 2 000 деца и юноши от цялата страна, на възраст от 7 до 18 години, с общо 2 570 творби. Те се състезаваха в три категории - рисунка, разказ и художествен предмет, изработен от рециклирани материали. И в трите категории има излъчени победители от Старозагорския регион.

Предстои МОСВ да издаде сборник с отличени творби от конкурса, в който ще бъдат публикувани 15 от най-добрите разкази, илюстрирани с рисунки на участниците.

Още новини