Начало Новини Актуално Екоакция на туристите от дружество Овчарица при ТЕЦ Марица изток 2 ЕАД

Екоакция на туристите от дружество Овчарица при ТЕЦ Марица изток 2 ЕАД

Актуално
ТЕЦ Марица изток 2

Екоакция за почистването на горски площи подеха 33-ма туриста от дружество за туризъм Овчарица при ТЕЦ Марица изток 2 ЕАД. През почивните дни те осъществиха своя поход от Стара Загора през гр. Котел до с. Медвен и хижа Върбишки проход. В продължение на 3 часа групата, водена от Дияна Тодорова и Георги Джурелов, събираше отпадъците, оставени от недобросъвестни туристи в района на екопътека Сини вир край с. Медвен.

Въоръжени с ръкавици и найлонови чували за смет, 33-мата членове на ДТ Овчарица се натъкнаха на много пластмасови шишета и кутии, стари обувки и скъсани дрехи, хартиени отпадъци и опаковки от захарни изделия и стъклени бутилки. Най-малкият участник в екопохода бе 10-годишната ученика от СОУ Железник - Стара Загора Александра Митева, която непрекъснато изразяваше недоволството си от факта, че по-опитните от нея туристи не й оставяха отпадъци, които и тя да събере, съобщиха от пресцентъра на ТЕЦ Марица изток 2. Трябва да сме по-съвестни и да ценим живота на гората, коментира младата участничка. Тя бе категорична, че всеки от нас е необходимо да проявява повече постоянство в стремежа си да опазва околната среда, защото само няколко часово почистване е капка в морето.

Събраните отпадъци по екопътека Сини вир членовете на ДТ Овчарица изхвърхила в специални контейнери в екоселище Сини вир, където получиха благодарности от местните жители. От там туристите се отправиха към хижа Върбишки проход, от където направиха 8 часов преход, за да стигнат до град Котел.

Овчарица туризъм Овчарица гора туризъм Овчарица почистване туризъм

Още новини