Начало Новини Актуално Ей И Ес обнови сценичния гардероб на детски фолклорен ансамбъл

Ей И Ес обнови сценичния гардероб на детски фолклорен ансамбъл

Актуално
детски ансамбъл Гълъбче

ТЕЦ Ей И Ес Гълъбово реализира още един проект в рамките на социалната си програма. Централата дари на Дома на културата Енергетик към Община Гълъбово тракийски национални костюми. 40-те тракийски носии са ръчно произведени в специализирано ателие, в което майстори се грижат за гардеробите на най-известните в страната танцови състави.

Детският фолклорен ансамбъл Гълъбчета, за когото са предназначени красивите костюми, е с деветгодишна история и е представителен за Община Гълъбово, съобщиха от ТЕЦ Ей И Ес Гълъбово.

Новите костюми ще спомогнат за обогатяване на знанията на танцьорите, привличане на нови участници и популяризиране на българските фолклорни ценности.

Вярваме, че чаровните танцьори ще продължават да потапят публиката в изворите на народното творчество и да допринасят за запазване и предаване на българските национални традиции, казват от енергийната компания.

Този проект в областта на културата, реализиран в сътрудничество с Община Гълъбово, е поредният израз на социалната ангажираност на ТЕЦ Ей И Ес Гълъбово за културния живот в общината.

 

Още новини