Начало Новини Актуално Ей И Ес Гълъбово прекратява преговорите за отпускане на дарение от 1 милион евро на община Гълъбово

Ей И Ес Гълъбово прекратява преговорите за отпускане на дарение от 1 милион евро на община Гълъбово

Актуално

Ей И Ес Гълъбово съобщи, че оттегля участието си от преговорите по постигане на споразумение с община Гълъбово за отпускане на дарение от 1 милион евро. Двете страни са достигнали до задънена улица в преговорите. Община Гълъбово е информирана и двете страни са съгласни, че за момента най-разумното решение е прекратяване на дискусиите.

Ние от Ей И Ес Гълъбово продължаваме да вярваме, че трябва да бъдем добри корпоративни граждани на общината, на чиято територия развиваме дейността си, и да допринасяме с нашите действия за устойчивото развитие и добруването на общността. AESМакар все още да не сме започнали да произвеждаме добавена стойност, ние разработихме амбициозна програма за корпоративно-социална отговорност и предложихме на община Гълъбово различни проекти, които да направят града по-удобен и приветлив за жителите му, се казва в съобщение на Ей И Ес Гълъбово до медиите.

Основните усилия на компанията могат най-общо да бъдат категоризирани в няколко области – култура, образование, здравеопазване, опазване на околната среда.

В областта на образованието са реализирани  редица проекти, сред които извънкласни занимания за деца /уроци по танци, актьорско майсторство, рисуване, пеене, еко клуб, интерактивни обучения по проблемите на околната среда/, спонсориране на пътувания в страната и зад граница с образователна цел, ремонт на фасадата учебна сграда, ремонт на физкултурен салон, ремонт на детска площадка и оборудване за кухненския кът, литература за библиотечния фонд, гориво за училището и читалището в Обручище, дидактични материали за хора в неравностойно положение, компютърни системи и озвучителни уредби за всички училища в Гълъбово и Обручище; в областта на здравеопазването-линейка за болницата, образователни здравни лекции.

В сферата на културата и социалния живот са реализирани многобройни театрални представления за деца и възрасни и са организирани редица събития от културния календар през годините.

Изпълнени са инфраструктурни и технически проекти - рехабилитация на оградата на стадиона, на улици, клуба на ловеца, на ритуалната сграда, инсталиране на автобусна спирка в с. Обручище, рехабилитация на стълбите към Общинската болница, инсталиране на автоматична дозираща система на питейната вода в Община Гълъбово, технически проект за почистване на коритото на р. Соколица и редица други.

Ей И Ес Гълъбово продължава да има амбиция да допринася за развитието и облагородяването на община Гълъбово и не се отказва от планираните си дейности по програмата за социално-корпоративна отговорност. Ръководството на дружеството вярва, че в бъдеще ще продължим добрата си съвместна работа с жителите на Община Гълъбово и ще дане нужния принос на общността.

Още новини