Начало Новини Актуално Ефективна стачка в Мини Марица изток няма да започне преди 13 януари

Ефективна стачка в Мини Марица изток няма да започне преди 13 януари

Актуално
Валентин Вълчев стачка мими марица изток

До 13 януари даваме скрок на ръководството на Мини Марица изток да предприеме действия за диалог със стачния комитет и със синдикатите в дружеството, заяви председателят на КНСБ в Мини Марица изток Валентин Вълчев. До 13 януари ефективна стачка няма да има.

Не политизираме стачката, не искаме освобождаването на изпълнителния директор на Мини Марица изток ЕАД инж. Евгени Стойков, заяви Валентин Вълчев. Имаме единствено и само финансови претенции към ръководството.

Спорът между ръководството на дружеството и синдикатите е за това кога точно да бъдат дадени парични бонуси и каква да бъде тяхната стойност. От синдикатите настояват на всеки работник да бъдат изплатени веднага по 1000 лева, като това прави общо между 8 и 10 млн. лева за всичките 7200 работници (с осигуровките). От ръководството обаче искат първо да излезе финансовият отчет на дружеството за годината и след това бонусът да се определя индивидуално според заслугите, най-вече на хората, заети в производството.

Около 6 000 души - работници и служители от администрацията, са се подписали в подкрепа на ефективната стачка, информира председателят на КНСБ Валентин Вълчев.

Още новини