Начало Новини Актуално Еднопосочно с 40 км/ч се преминава през прохода Шипка

Еднопосочно с 40 км/ч се преминава през прохода Шипка

Актуално

Стара ЗагораПътят през прохода Шипка вече е отворен, но само в едната посока, съобщиха от пътно-строителна компания "Ес Би Ес". Премахнати са загражденията от пътното платно, но участъкът е свободен за преминаване само в посока от Казанлък към Габрово. Обратно движението ще се пренасочва по обходния маршрут през Бузлуджа.

Има ограничение на скоростта до 40 км/ч, а при изпреварване трябва да се спазва маркировката, пише регионалното издание на вестник Труд за Стара Загора Твоят ден.
Еднопосочното движение ще отпадне на 15 октомври, когато се очаква да приключат окончателно ремонтните работи в прохода.
Реконструкцията на участъка се извършва по проект "Транзитни пътища V". Подизпълнител на ПСК "Ес Би Ес" с 30% от дейностите бе пловдивската фирма "Интегрирани пътни системи".
Остават дребни довършителни работи, които ще се изпълняват по трасето и през есента в условията на пуснат трафик, предупредиха от фирмата-изпълнител, като апелират към водачите за шофиране през прохода с повишена бдителност.
Южната част на прохода бе затворена за ремонт на 19 юли т.г. Тогава целият поток от превозни средства бе пренасочен през Бузлуджа.
15-километровата планинска отсечка вече е с напълно нов асфалт. Износващият слой е с високо сцепление против хлъзгане и същевременно осигурява комфортно шофиране. Изцяло е подновена маркировката и вертикалната сигнализация.

Още новини