Начало Новини Актуално Единен Цифров Иновационен Хъб - синергия за зелена и цифрова трансформация - голямото откриване е на 30 януари

Единен Цифров Иновационен Хъб - синергия за зелена и цифрова трансформация - голямото откриване е на 30 януари

Актуално

Стара Загора вече официално е част от трансевропейската мрежа от дигитални хъбове, което отваря редица възможности за софтуерните компании в региона да излязат на международните пазари. 

На 30 януари ще се състои голямото откриване на Единен Цифров Иновационен Хъб - синергия за зелена и цифрова трансформация (ЕЦИХ Загоре). Тази структура е създадена по проект SynGreDiT на програма Хоризонт на ЕК - Цифрова Европа с водеща организация Агенция за Регионално икономическо развитие Стара Загора, в която Търговско-промишлена палата - Стара Загора е партньор.

ЕЦИХ Загоре е създаден за да обслужва развиващи се компании и стартъпи от Югоизточен регион на България в за тестване на иновативни, екологични и цифрови решения преди инвестиционната фаза в областите:
- мехатроника и чисти технологии, в т. ч. система за тестване на водород
- науки за живота и здравето, в т.ч. медицина и ветеринарната медицина: e-health & m-health технологии; услуги за интелигентно селско стопанство; фармацевтична и биотехнологична промишленост.

Наред с услугите за тестване на производствени решения, ЕЦИХ Загоре ще предоставя:

- Обучения за напреднали в областта на цифровите технологии - за МСП, стартъпи, академични институции и публични организации
- Подкрепа за намиране на инвестиции - за МСП и стартъпи
- Създаване на мрежи и достъп до иновационни екосистеми - за всички заинтересовани.
 
Търговско-промишлена палата - Стара Загора прави покана да станете част от голямото откриване на ЕЦИХ Загоре. След като се регистрирате тук - заявете безплатни билети и попълнете кратка регистрационна форма.
 
Участието е безплатно, ще бъде забавно и полезно, защото някои от участниците ще имат възможност да получат услуги още на старта на проекта.
 

Документи за сваляне

Още новини