Начало Новини Актуално Единадесетокласниците Диана Щерева и Георги Георгиев са новите млади омбудсмани на Стара Загора

Единадесетокласниците Диана Щерева и Георги Георгиев са новите млади омбудсмани на Стара Загора

Актуално

Единадесетокласниците от Гимназия с преподаване на чужди езици Ромен Ролан Диана Щерева и Георги Георгиев са новата двойка млади омбудсмани на Стара Загора. Те бяха официално избрани днес на церемония в зала П. Р. Славейков, от комисия в състав Надежда Чакърова - обществен посредник за община Стара Загора, Станимира Димитрова, началник на отдел Образование, Маргарита Крумова началник на отдел Туризъм, настоящите кмет на Млада Загора Йоана Попова, и председател на Младежки общински съвет Офелия Янакиева, както и досегашните млади омбудсмани Анна-Мария Богданова и Мелиса Халил.

Общо четири двойки представиха свои платформи пред съученици и комисия - дванадесетокласниците Снежина Николаева и Гергана Христова от СУ Тодор Каблешков, както и десетокласниците и възпитаници на ГПЧЕ Ромен Ролан Ивайло Жеков и Петър Бухчев и Никол Маджарова и Валерия Йосифова.

Имам повод да ви поздравя с настоящия избор, но и да благодаря за добрата инициатива на обществения посредник на Стара Загора Надежда Чакърова за създаването на този формат, който даде идея и на други общини да го разработят. Много по-лесно се осъществява връзката с младите хора по този начин, а те определено имат интересните и различните виждания за управлението на града ни, които са полезни за всички ни. Надявам се, че и този екип ще работи сърдечно и с мисъл, както предходните. Реализирайте полезни инициативи и надграждайте постигнатото, обърна се към присъстващите в залата ресорният зам.-кмет Иванка Сотирова. На вас ви се полага много работа, не приемайте титлата само като привилегия, влагайте смисъл в нея, каза на новоизбраната двойка омбудсмани зам.-кметът.

Гордеем се с представянето ви. Всяка идея, която споделиха кандидатите за млади омбудсмани днес, ще се опитаме да реализираме, защото е важно да се вслушваме един в друг. Работете заедно и обединени. Стара Загора има своите будни и млади хора, каза Надежда Чакърова. Заедно с екипа си тя реализира инициативата за четвърти път.

Досегашните млади омбудсмани Анна-Мария Богданова и Мелиса Халил направиха презентация на дейностите, които са реализирали заедно с младите хора в Стара Загора. Редица младежки и обществени каузи са били инициирани или подкрепени от момичетата.

Една от тях е благотворителна акция за събиране на книги за унищожената библиотека в град Кубрат. Грамоти и благодарност получиха всички 9 училища, прегърнали идеята и допринесли за даряването на 1200 издания - ПГ Св. Иван Рилски и 2-ро ОУ Св. Паисий Хилендарски - Раднево, СУ Пейо Яворов - Чирпан и старозагорските 2-ро ОУ П. Р. Славейков, ПГСАГ Лубор Байер, ППГ Гео Милев, ТГ Княз Симеон Търновски и ГПЧЕ Ромен Ролан, както и Детски център Млакият принц.

В края на събитието, омбудсманът на Стара Загора Надежда чакърова обяви, че и тази година ще бъде осъществена благотворителната акция Елха на чудесата. След 20 ноември, в офиса на обществения посредник ще се събират художествени и помощни материали, които да бъдат в полза на децата, които имат специални образователни потребности.

Още новини