Начало Новини Актуално ЕБВР даде висока оценка на Мини Марица изток за проектите по фонд Козлодуй

ЕБВР даде висока оценка на Мини Марица изток за проектите по фонд Козлодуй

Актуално
Стара Загора

Золтан Киш - представител на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), който е и ръководител на отдела, реализиращ изпълнението на гранта по фонд Козлодуй, посети Мини Марица изток. Той се срещна с изпълнителния директор на дружеството Тодор Тодоров и екипа, работещ по проекта за рехабилитация на енергийната ефективност.

Представителят на банката даде висока оценка за експертната работа на мениджмънта на дружеството и на експертите, съобщиха от пресцентъра на мините.
С работата по програма Рехабилитация на енергийната ефективност отваряме нова страница в бизнес стратегията на Мини Марица изток ЕАД. В процеса на съвместната ни дейност ще докажем, че сме една от най-авторитетните компании в България и можем да правим качествен бизнес в посока на висока ефективност и добри партньорски взаимоотношения. Реализацията на проектите по фонд Козлодуй ще допринесе за устойчивото развитие на дружеството и за укрепване сигурността на енергийните доставки от комплекса Марица изток, които са от първостепенна важност за стабилността на националната икономика, заяви изпълнителният директор на дружеството.
На 25 юни 2009 г. Мини Марица изток ЕАД подписа Споразумение за безвъзмездна помощ с Европейската банка за възстановяване и развитие, която администрира международен фонд Козлодуй. Общата стойност на договора е в размер на 21,5 млн. евро, от които безвъзмездно дружеството получава 15 млн. евро. Договорът предвижда изпълнението на мащабна програма за рехабилитация на енергийната ефективност.

Документите по единия от проектите, включен в програмата за рехабилитация на подстанции и изграждането на нови мобилни подстанции с цел повишаване на захранването от 6 kV на 20 kV за рудник Трояново-север и рудник Трояново 3, вече са окомплектовани и предоставени на консултанта по проекта. Предвижда се документацията и по втория проект  за онлайн контрол на натоварването на работата на лентовите транспортьори и багери и рехабилитация на електроснабдителната мрежа да бъде предадена до средата на месец ноември.
Ръководителят на експертния екип Светослав Караминков, директор на дирекция Икономическа,  изказа удовлетворението си от съвместната работа с избрания през месец юли консултант – швейцарската фирма Пьори Енърджи, които оказват експертна помощ и съдействие в подготовката на тръжните процедури по проектите.

Европейската банка за възстановяване и развитие даде висока оценка на Мини Марица изток за проектната им работа
Европейската банка за възстановяване и развитие даде висока оценка на Мини Марица изток за проектната работа на дружеството

Още новини