Начало Новини Актуално ДЗУ - Стара Загора търси работници

ДЗУ - Стара Загора търси работници

Актуално

ДЗУ АД - Стара Загора е с основен предмет на дейност производство и търговия на електронно и механично оборудване, компоненти, монтажни възли и др. Заетите в ДЗУ АД в момента са около 1000 души, а средната брутна работна заплата е 500 лв. Персоналът е зает предимно в електромонтажна дейност, инструментално производство, шприцоване на пластмасови и бакелитови детайли и др.

На 17 септември назначих 80 души, съобщи изпълнителният директор на ДЗУ инж. Иван Стаев. Разширяваме производството на кабелни форми за автомобилостроенето, допълни той, цитиран от вестник Национална бизнес поща. В края на септември ДЗУ планира да назначи още 80 души, а след Нова година други 150. Търсят се специалисти със средно образование, които ще бъдат ангажирани в електромон-тажни дейности.
Пазарът на труда в Стара Загора не е наситен, въпреки кризата, коментира инж. Стаев. Изпитваме недостиг на хора, вече използваме специалисти от Чирпан.
Изпълнителният директор инж. Иван Стаев е старозагорец, на 63 г. Завършил е ВМЕИ - Варна, специалност Радиотехника. Има над 30-годишен стаж в ДЗУ. Изпълнителен директор на дружеството е от 1998 г.

Още новини