Начало Новини Актуално ДЗИ - клон Стара Загора отчита висок ръст на застраховките

ДЗИ - клон Стара Загора отчита висок ръст на застраховките

Актуално

По данни на Комисията по финансов надзор, делът на общото застраховане в България (включително и премиите на тези застрахователи, които извършват дейност по активно презастраховане), е в размер на близо 957 млн. лв., а на животозастраховането – 146 млн. лв. Спрямо същия период на предходната година се отчита ръст от 0,4 % в общото застраховане и спад от 17,0 % в животозастраховането.

По този начин се формира общо за застрахователния сектор спад от 2,3 %. В условията на финансова криза, обаче, старозагорският клон на ДЗИ, отбелязва солиден ръст в общото застраховане. В процентно изражение той е 50%, спрямо миналогодишните приходи, съобщи управителят Мария Бойчева.
Увеличава се и броят на земеделски производители, които застраховат продукцията си в ДЗИ - клон Стара Загора.
Траен ръст има при задължителната застраховка Гражданска отговорност. При нея се очаква поскъпване за следващата година и според, Мария Бойчева, следващият месец е най-подходящия за нейното плащане.
Благодарение на новите условия, които застрахователното дружество предлага, има забележителен интерес и при доброволната застраховка Автокаско.


 

Още новини