Начало Новини Актуално Двойно повече в Спешно приемно отделение в Стара Загора

Двойно повече в Спешно приемно отделение в Стара Загора

Актуално

Два пъти повече от обичайното - по 40-50 души на дежурство, са обслужвали екипите на Спешно приемно отделение на болница Киркович в Стара Загора, най-вече в петък и събота. В дните с обявен жълт код заради високите температури са били обслужени над 180 души, което включва и потърсилите помощ по време на нощните дежурства.

Колабиралите старозагорци са били по петима дневно. Останалите са били с ритъмни нарушения, хипертонични или нервни кризи. Това съобщи за медията ни завеждащата д-р Милена Василева. Според нея все още хората не са преценили силата на слънчевото греене и вредите, които то нанася след дълъг престой без предварителна подготовка и предпазни мерки. Най-често става дума за пациенти, които не съобразяват здравословното си състояние и пренебрегват съветите на лекарите, пише вестник Старозагорски новини.  
В неделя, когато температурите в Стара Загора бяха малко по-ниски - около 31 градуса на обяд, дежурният лекар в Спешно приемно отделение д-р Стоян Петков информира, че броят на потърсилите помощ или докарани след повикване на тел.112 е бил около 25. От тях с диагноза инсулт са двама. Трима са получили прегряване на организма след дълъг престой на откритите басейни в града.

Още новини