Начало Новини Актуално Двойно повече колети и писма предколедно в Стара Загора

Двойно повече колети и писма предколедно в Стара Загора

Актуално
поща

С два пъти се е увеличил броят на колетните и писмовните пратки в Териториалното поделение на Български пощи ЕАД в Стара Загора, съобщиха за „Новината“ от пресслужбата на Централното управление на дружеството. Увеличението е за декември в сравнение с останалите месеци от годината.

От Български пощи ЕАД отчитат 3% ръст на услугите в сравнение с предходната година за поделението в Стара Загора.
Писма с поздравителни картички и армагани летят по различни дистинации, увери се екипът на „Новината“ вчера. Старозагорци остават верни на традицията и искат да зарадват близките си с истински, а не с виртуални дарове – затова пращат книжки с картинки за внуците и подаръци, които напомнят за родния край.
В предпразничните дни те искат да прогонят носталгията по деца и внуци, като споделят с тях най-добрите си пожелания за идващата Нова година.
„Не е толкова скъпо да изпратиш едно красиво пожелания върху картичка. Ето, писмото ми за България струва 65 ст., а за чужбина е левче. Тази зима заделих около 10-15 лева, за да изпратя такива писма. Картичката е нещо толкова истинско, живо. Аз съм от поколението, което цени тези неща, компютрите са ми чужди“, споделя една от гражданките на гишето на „Български пощи“.

Информация: вестник Новината

Още новини