Начало Новини Актуално Две нови фирми привлече Индустриална зона Загоре

Две нови фирми привлече Индустриална зона Загоре

Актуално

Двама инвеститори са заявили инвестиционно намерение за закупуване на парцели в Индустриална зона Загоре. Това съобщи изпълнителният директор на Загоре - Радослав Танев. Той допълни, че документите са вече входирани, а желанието е да бъдат закупени терени с обща площ над 4000 кв.м. Единият предприемач се занимава с високотехнологично производство и има намерение да премести изцяло дейността си от столицата на територията на нашата индустриална зона, уточни Танев. От думите му стана ясно, че новите инвеститори имат амбиции за увеличаване на експортния дял на бизнеса си на международния пазар. Общият размер на двете инвестиции надхвърля 1,5 млн. лева, а сроковете за реализация и въвеждане в експлоатация на проектите е 24 месеца. Общият брой на новите работни места, които ще бъдат разкрити, е близо 60.

Изпълнителният директор на Загоре припомни, че по-малко от година след получаване на АКТ 16, е закупена близо половината от площта на терените в зоната . Като подписаните договори са за инвестиции на стойност близо 22 млн. лева и разкриване на нови 180 работни места. Той допълни, че все по-сериозен става интересът към Стара Загора. Само за изминалите три месеца 5 компании са водили разговори със Загоре, но терените, с които разполага зоната към момента, са по-малки от нуждите на бизнеса. Това е ясен знак, че модерната европейска зона има ключова роля за региона. Танев припомни още, че в областта само Загоре има инвеститор Клас А, което също дава индикация, че регионът е атрактивен за развитие на бизнес възможности.

Повече информация и новини за развитието на Индустриална зона Загоре АД може да бъде намерена на сайта на Зоната https://www.zonazagore.com/bg

Още новини