Начало Новини Актуално Двама работници пострадаха при трудова злополука

Двама работници пострадаха при трудова злополука

Актуално

Двама работници от завод "Металик" в Стара Загора са пострадали тежко при трудова злополука. Паднали са заедно с кош, вързан за куката на кран с текстилно въже, което се скъсало. В критично състояние е 64-годишният Кънчо Иванов Мотолов. Той е с множество фрактури, травми, направена му е операция и е в реанимация с опасност за живота.

Това съобщи шефът на МБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович" д-р Николай Колев. Тежко е било и състоянието на другия пострадал - 45-годишният работник, но животът му вече е вън от опасност, информират от здравното заведение.
Инцидентът е станал сутринта в петък, като близките на ранените работници са научили едва в късния следобед, пише вестник Старозагорски новини.
Според Димитрина Дечева, инспектор от Инспекцията по труда в Стара Загора, работниците са заварявали метална конструкция, но въжето се скъсало и те паднали с коша от крана от около 5-6 метра височина. Инцидентът се разследва съвместно с НОИ. На фирмата е съставен акт и е разпоредено да спре работа с подобен кош.
Само за две седмица това е втората тежка трудова злополука в региона. На 21 юни след взрив в завод "Арсенал" в Мъглиж работничка пострада тежко и се лекува във Военномедицинска академия.

Още новини