Начало Новини Актуално Двама от задържаните касоразбивачи в Стара Загора остават в ареста

Двама от задържаните касоразбивачи в Стара Загора остават в ареста

Актуално

Георгиос Ефстатиос - Гърка, на 41 г. и Иван Милков - Бразилеца, на 45 г. остават с ареста с постоянна мярка задържане под стража. Това постанови на 15 декември Районен съд - Стара Загора. Мярката за неотклонение на Валентин Иванов - Армандо, на 58 г. ще се гледа утре. Тримата касоразбивачи бяха задържани при съвместна операция на антимафиоти, криминалисти и Районна прокуратура - Стара Загора. Те са извършили кражба на 165 000 евро, 20 000 лева и неустановена сума във валута от касата на търговски обект в Стара Загора.

Той не е разполагал с физическа охрана и със сигнално-охранителна техника. Лицата са задържани на различни места - в Стара Загора, в Казанлък и в Лом, съобщи директорът на Областна дирекция на МВР - Стара Загора главен инспектор Алекси Алексиев. Извършителите са добре известни на полицията - залавяни са и са осъждани в България и в чужбина. Гърка има 8-годишна присъда в Гърция за кражба на автомобили. Той е автор и на голяма кражба, извършена преди 89-та година, когато жертва е била наследничка на известна банкерска фамилия.
Срещу тримата е повдигнато обвинение за кражба по чл. 195 от НК, който предвижда до 10 години затвор. Срещу Бразилеца ще бъде повдигнато и обвинение за притежаване на взривни вещества, а срещу Армандо - за незаконно притежание на културно-исторически ценности.
Групата е заподозряна и за други престъпления, но все още от полицията оказват коментар. Голяма част от откраднатите пари са били похарчени от извършителите за движими вещи и удоволствия.

 

Още новини