Начало Новини Актуално Два случая на усложнение след хепатит в Стара Загора

Два случая на усложнение след хепатит в Стара Загора

Актуално

Двама от заразените ни пациенти с вирусен хепатит тип А са с много тежки усложнения. Единият мъж е с паранифекциозна полиневропатия, която засяга ръцете и краката му. Другият, също млад мъж, има невиждан билирубин 1000 единици, което води до бъбречна недостатъчност и други сериозни поражения на отделителната система, каза изпълнителният директор на МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" д-р Николай Колев.

В момента хоспитализираните болни са 148. За последните три дни са приети 29 човека. С тях броят на заразените от жълтеници достигна 667 човека.Източникът на заразата все още не е идентифициран.
Лекарите твърдят, че новите регистрирани случаи са предимно контактно болни от семейни и други огнища. Според епидемиолозите взривът от вирусен хепатит вече затихва, пише вестник Старозагорски новини.
Поради намаляващия брой на лекуващите се от хепатит в здравното заведение е освободено Пето вътрешно отделение, което ще трябва да поеме усложнените случаи с грип. Припомняме, че със заповед на Регионалната здравна инспекция от 31 януари в област Стара Загора е обявена грипна епидемия.

Още новини