Начало Новини Актуално Два дни ваканция заради студа в община Гълъбово

Два дни ваканция заради студа в община Гълъбово

Актуално

25 и 26 януари 2010 г. (понеделник и вторник) да бъдат неучебни дни за всички ученици на Община Гълъбово, разпореди началникът на Регионалния инспекторат по образованието Любомир Любенов. Това става в изпълнение на молба на временно изпълняващия длъжността кмет на Община Гълъбово Пламен Бараков.

Г-н Бараков се възползва от правомощията си по чл.93 а, ал.3, от Правилника за прилагане на Закона за народната просвета (изм. 2009 г.), който му дава право да обявява до три неучебни дни през годината при чрезвичайни обстоятелства.  
Неблагоприятната метеорологична прогноза за рязко застудяване, очаквани поледици и заледявания през първите дни на седмицата са съображенията на г-н Бараков за двудневната зимна ваканция, пише вестник Старозагорски новини.
От 912-те ученици, които учат в петте гълъбовски училища, 278 пътуват от селата към Гълъбово. При поледици, каквито се очакват, те няма да могат да бъдат транспортирани до училищата им.

Любомир Любенов е разпоредил директорите на училищата да преструктурират разпределението на учебното съдържание, за за няма проблеми при приключване на първия срок в края на седмицата.

Още новини