Начало Новини Актуално Дубай разочарова строители от Стара Загора

Дубай разочарова строители от Стара Загора

Актуално

Най-голямото строително изложение в света - в Дубай, донесе разочарование на родните строители. Тръгнахме с нагласата да се запознаем с най-новото като технологии, материали и техника в нашата област, да попълним парка си, да почерпим нови идеи. Оказа се, че китайските производители са превзели и Дубай, сподели Христо Михалев, управител на Лесо ООД.

Заедно с Иван Михалев, Георги Чахов, Румен Райков и петима специалисти от ВиК - Стара Загора, той бе част от общо 18-те българи, имали възможност да посетят строителния форум.
Възможно е слабото изложение да се дължи на кризата, коментираха Христо и Иван Михалеви. Наскоро правителството на Дубай смрази кредиторите, като обяви, че няма да гарантира задълженията на държавната компания Дубай Уърлд и че отговорност за преструктурирането на задълженията й трябва да поемат и кредитори, сред които големи европейски банки и инвестиционни компании, пише вестник Национална бизнес поща. По предварителни данни европейски банки са отпуснали общо 40 млрд. долара заеми на държавния холдинг на второто по големина емирство в ОАЕ.
Цените на жилищата в Дубай се сринаха с 47% тази година спрямо нивата си отпреди година. За разлика от останалите емирства и страни от Персийския залив, Дубай разчита на строителството, безмитната си зона и финансовите услуги за икономиката си.

Още новини