Начало Новини Актуално DSI разработи приложение за смартфони за изборите на 5 октомври

DSI разработи приложение за смартфони за изборите на 5 октомври

Актуално

DSI приложение смартфони изборите 5 октомвриРазработихме приложение за смартфони, предназначено за парламентарните избори на 5 октомври. Казва се Парламентарни избори 2014. Целите ни с него са две - всеки, който си го е инсталирал, има възможността автоматично да подава сигнал за нередност в изборния ден, съобщиха от DSI.

Втората му функционалност е чрез него да се следят резултатите от екзит половете в реално време. Приложението е напълно безплатно и без реклами, с максимална достъпност. Може да се свали от всеки с Андроид смартфон. В секцията за сигнал при злоупотреба може да се направи снимка на съответното нарушение, да се опише с текст и да се изпрати автоматично като сигнал. Допълнително с информативна цел е посочен и телефонът на МВР за нарушения в изборния ден.

Основната причина да създадем безвъзмездно този инструмент е да помогнем на всички, които видят нередност и искат бързо да я документират и сигнализират за нея. Надяваме се така да дадем своя принос за нормалност в изборния ден. Искаме новината за приложението да придобие максимална популярност, много хора да се възползват от функциите му и в крайна сметка да покажем на всички, че ни пука какво ще стане на изборите, съобщават още от DSI.

Още новини