Начало Новини Актуално ДСБ ще гласува срещу лобистките поправки в закона за автомобилните превози

ДСБ ще гласува срещу лобистките поправки в закона за автомобилните превози

Актуално

Откровено лобистки са новите поправки в закона за автомобилните превози и ние категорично ще гласуваме против тях, обяви на пресконференция вчера в Стара Загора народният представител от "Синята коалиция" и зам.-председател на ДСБ Иван Иванов.

Депутатът посочи за пример предишните поправки в закона, с които се отменяха ограниченията върху превозите на деца и ученици с цел екскурзии, уточнява вестник Старозагорски новини.
"След нашите протести се наложи лично премиерът Бойко Борисов да дойде в парламента и да пледира пред собствената си парламентарна група за отмяната на тези поправки", каза още Иванов.
Народният представител посочи, че обект на възмущение на "Синята коалиция" са предлаганите в закона нови членове, които, според него, ограничавали правата на средните и дребните превозвачи в интерес на едрите притежатели на автобуси.
"Ако предложенията бъдат приети, гражданинът, да речем, на Чирпан, за да отиде в София, ще трябва първо с един автобус да дойде до Стара Загора, оттам да си купи билет за друг, с който да пътува до столицата, без, както е досега, въпросното возило да спира в града, в който живее", иронизира горчиво народният представител и допълни, че точно такъв пример е дал в парламентарната комисия по изготвяне на поправките в закона.
Иван Иванов изказа възмущение и от избраното ново ръководство на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), което както, той посочи, било всъщност старото.
"На председателското място отново стои Петко Николов, който навремето не протестира срещу даването на концесия на строителството на автомагистрала "Тракия". С това "Синята коалиция" не може да се съгласи!", бе категоричен депутатът. Той се обяви и срещу преизбирането на члена на КЗК Александър Александров, който според него създавал редица спънки по регистрацията на коалицията по време на парламентарните избори през 2009 година.
Иван Иванов разгледа и ситуацията около исканото затваряне на топлоцентралата в "Брикел" и оттам на самото предприятие. Според него вина за това имало и бившето ръководство на Министерството на околната среда, чийто министър Джевдет Чакъров се ограничавал само с рутинни, предупредителни писма.
"В момента сме изправени пред две злини - или държавата да плаща глоба от по 50 000 евро на ден, или да плати непосилната социална цена на неговото затваряне", обясни Иван Иванов. За това състояние на нещата той обвини както правителството на "тройната коалиция", така и предишното на НДСВ.

Още новини