Начало Новини Актуално ДСБ: Не защитиха добре интересите ни при посещението на Путин

ДСБ: Не защитиха добре интересите ни при посещението на Путин

Актуално

Нашата позиция не е много като на равнопоставен партньор на Русия, който за миг да не забравя, че е член на НАТО и ЕС и трябва да подходи с подобаващо самочувствие. Тази теза разви пред медиите вчера депутатът от Синята коалиция и зам.-председател на ДСБ Иван Иванов.

Вторият човек след Костов в консервативната партия обсъди с журналистите посещението на премиера на Русия Владимир Путин през уикенда.
Тъмносините са поуспокоени, че подписаните документи касаят все още предпроектните проучвания за "Южен поток", чиято реализация ще се материализира със сигурност едва, след като стане ясно дали е изгоден за страната ни.
От ДСБ обаче са недоволни, че от българска страна не са предложени за подписване спогодби, които да балансирали съгласието ни за тези предпроектни проучвания - като например за цената на природния газ, която сега се задържала висока с формален претекст.
Освен това имаме тежък търговски дефицит с Русия, който само за първото шестмесечие на тази година е от порядъка на 2 и половина милиарда лева, предупреди Иван Иванов. И отбеляза с известно огорчение, че българските управници все още не са се научили достойно да защитават своите интереси като равностоен партньор на Русия.
Депутатът ни не пропусна да се спре и на подаръка, който високият гост е получил от българския си колега Бойко Борисов - симпатично кученце от каракачанската порода. Тъй като това е вярно куче пазач, може да се тълкува символично като фино предупреждение към руснаците, че нашите властимащи вече се бранят интересите ни ревностно, надява се Иван Иванов. 

Информация: вестник Новината

Още новини