Начало Новини Актуално Драстични глоби за нерегламентиран боклук

Драстични глоби за нерегламентиран боклук

Актуално

От 1 май екоконтрольорите на Oбщина Стара Загора минават на двусменна работа, съобщи зам.-кметът Белчо Белчев. Практиката показвала, че камиони и ремаркета масово изхвърлят отпадъци на нерегламентирани места след 17 часа и затова контролът щял да бъде до 20 часа.

Групите, оборудвани с два мотора и два автомобила "Нива", щели да обикалят най-предпочитаните места за нерегламентирани сметища и щели да бъдат безкомпромисни към нарушителите. За физически лица глобите започвали от 1000 и стигали до 5000 лева, а за юридически - до 50 000.
На журналистически въпрос какво ще правят с парк "Загорка", който на практика вече е приватизиран и новите собственици не се грижат за чистотата му, Белчев отговори, че и за това предстои да се вземат решения. Въпросът беше поставен, след като преди месец екип на "Старозагорски новини" се натъкна на сериозни количества изхвърлени мебели, строителни и други отпадъци в района. След като земите бяха върнати на собствениците, на практика зоната между езеро "Загорка" и Електротехникума се превърна в разграден двор, превърнат в бунище и свърталище на клошари. Изгорял фотьойл и матрак там пък стана повод РИОСВ да оправдае поредните наднормени стойности на азотни оксиди, замерени в края на март.

Още новини