Начало Новини Актуално Драгомир Стойнев: Икономиката е секторът, който ще направи възможни реформите във всички сфери

Драгомир Стойнев: Икономиката е секторът, който ще направи възможни реформите във всички сфери

Актуално

Драгомир СтойневПроблемът на това управление е, че няма икономическа програма. То не знае, но и не мисли кои са секторите, които да развива, къде да насърчава, как да управлява държавната собственост, как да прави политики за растеж, за повишаване на потреблението и доходите. А икономиката е секторът, който ще направи възможни реформите в социалната сфера, в образованието и в здравеопазването.

Ако няма ръст и средства, за какви реформи говорим? Затова сега всичко се прави на парче и се запушват едни дупки, но се отварят други, заяви в Стара Загора на среща със симпатизанти Драгомир Стойнев, зам.-председател на НС на БСП и депутат от региона.

Според него системата няма да издържи дълго време така и дори да се довърши този мандат, проблемите в икономиката ще се задълбочават. Особено ме притеснява енергетиката и управлението на държавната собственост в нея. Сега трябва да се мисли с хоризонт 20 години, а не до края на мандата, добави Стойнев. Той попита какво става с проектите за новите мощности в ТЕЦ Марица-изток 2, както и какво ще се прави за подобряване състоянието на Мини Марица-изток. Според него 20 години минават бързо, а Старозагорският регион е много зависим от енергетиката и отговорите трябва да се дават сега.

Депутатите Драгомир Стойнев и Георги Гьоков обсъдиха с представителите на Левицата и европейската инициатива срещу Трансатлантичекото търговско споразумение за търговия и инвестиции между САЩ и Европа. Младите хора ще призоваваме за подкрепа позицията на БСП за включване в Общоевропейската подписка против Споразумението ТТИП, за да покажем, че българите имаме мнение, каза Станимир Петров от младежката организация на партията.

 

 

Още новини