Начало Новини Актуално ДПС ще разширява географското си влияние

ДПС ще разширява географското си влияние

Актуално

В края на миналата седмица в София бе проведено съвещание на всичките областни председатели на партията, на което бе взето решение за географското разширяване на влиянието на партията, както и за повишаване на интелектуалното й равнище. Това съобщи общинският председател на Движението за права и свободи (ДПС) в Стара Загора Юсни Ибрям.

По негова информация, на заседанието е било взето решение и за повишаване интелектуалното ниво на партията, както и за разширяване на етническия й състав.
По отношение на изнесеното в някои медии твърдение, че от общинските организации на ДПС са били изисквани декларации, насочени срещу бившия зам.-председател на партията Касим Дал, лидерът на старозагорските депесари бе категоричен, че такива нито са изисквани, нито са гласувани, пише вестник Старозагорски новини.
"Спокойно мога да твърдя, че нито една общинска организация в областта не е била притискана по един или друг начин да подписва декларации", уточни Ибрям. Според него никъде на общинско ниво не е била подемана инициатива Дал да бъде изключен от ДПС, но изказа мнение, че с поведението той вече на практика се е самоизключил.

"С прословутото си писмо Касим Дал постави въпроса така: или лидерът на партията г-н Доган, или той. Това доведе до напълно оправданото решение на Централното оперативно бюро на партията да бъде отстранен от парламентарната й група. Засега обаче той си остава член на ДПС", допълни Ибрям.
По отношение на ромската общност, която е втората по брой на членска маса в ДПС общинският лидер на движението уточни, че за нея вече е било време да търси "не кебапчета, а лидери", които да намират начин за ползотворно решаване на  проблемите им.

Още новини