Начало Новини Актуално Домът за възрастни с физически увреждания в Стара Загора - без търговски обект

Домът за възрастни с физически увреждания в Стара Загора - без търговски обект

Актуално

Обитатели от Дома за възрастни с физически увреждания в Стара Загора сигнализираха, че от януари т.г. единственият магазин в сградата бил затворен и те нямало как да посрещнат елементарните си битови нужди. Дори и тоалетна хартия нямало от къде да си купят, тъй като в района нямало друг търговски обект.

Директорът на Дома д-р Диана Влашка обясни пред медията ни, че последният наемател на помещението го е ползвал при облекчени условия, тъй като самият той е бил обитател на Дома. По-ниският наем е спомагал за съществуването на търговския обект, но след като наемателят е починал, облекченията отпаднали.

"Сега никой не иска да плаща наем от 400 лева, тъй като магазинът се ползва само от настанените в Дома и персонала и оборотът едва ли ще покрие разходите", коментира д-р  Влашка. Тя е изпратила докладна записка до кмета на Община Стара Загора и се надява скоро да получи отговор и от администрацията, пише вестник Старозагорски новини. Надеждите й са, че от Общината ще вземат под внимание спецификата на проблема, така че облекчените условия да станат постоянни.

Още новини