Начало Новини Актуално Домът за възрастни хора с физически увреждания в Стара Загора е с нов директор

Домът за възрастни хора с физически увреждания в Стара Загора е с нов директор

Актуално
Деректор на Дома на инвалида

Зам.-кметът на община Стара Загора Иванка Сотирова представи пред домуващите и персонала новия директор на Дома за възрастни хора с физически увреждания д-р Надя Трендафилова. Тя отбеляза, че д-р Трендафилова има три дипломи - по медицина, мениджмънт и психология, и в избора за достоен заместник на досегашния директор, се е представила най-добре на проведения конкурс.

Досегашният дългогодишен директор на Дома д-р Диана Влашка излиза в пенсия по възраст. Тя получи благодарности от името на кмета Живко Тодоров и общинското ръководство за всеотдайността, грижите и инвестираното лично отношение, както и атмосферата, която е успяла да създаде за домуващите, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Домът за възрастни с физически увреждания в Стара Загора работи от 1976 г. Тук се настаняват краткосрочно и дългосрочно възрастни след 18-годишна възраст с физически увреждания и загубена работоспособност над 70%. Настаняването се извършва от Дирекция Социално подпомагане Стара Загора. Това е най-големият социален дом от този вид на Балканския полуостров. Капацитетът му е за 211 човека, от които 181 са дългосрочно настанените, а 30 са временно настанени с цел рехабилитация за срок до 3 месеца. Персоналът на Дома се състои от 84 служители, от които 3 лекари, стоматолог, психолог, 2 специалисти по социални дейности, 5 рехабилитатори и 10 медицински сестри. Екипът от специалисти извършва 24 часово пълно медицинско, битово и социално обслужване на настанените с тежки физически увреждания. Осигурени са парно отопление и топла вода. В края на септември миналата година беше завършен цялостен ремонт на дома със средства по програма Красива България.

Още новини