Начало Новини Актуално Домът на инвалида в Стара Загора с шанс за ремонт

Домът на инвалида в Стара Загора с шанс за ремонт

Актуално

Като несъстоятелна е отхвърлена жалбата на софийската фирма ПСГ АД - София, оспорила търга за избор на изпълнител на ремонта на Дома на инвалида в Стара Загора, съобщи зам.-кметът проф. Димитър Динев. Очаква се същото да бъде становището и по жалбата на втората фирма, която атакува решението на комисията.

Днес ще стане ясно дали ще обжалват становището на КЗК пред Върховния административен съд.
Ако фирмите не заведат дела, Общината има реален шанс другата седмица да сключи договор с фирма "Монолит", която спечели обществената поръчка.
Отдавна чаканата рехабилитация по програма „Красива България“ ще се случи, тъй като социалното министерство е удължило срока за сключване на договор от 13 септември на 14 октомври. Оттам са се съобразили с обстоятелството, че има жалби срещу процедурата.
Едната фирма, която атакува решението, е старозагорската "Рудин, Динев, Желев и сие". Като мотив тя е посочила, че комисията въобще не е отворила офертата им. Другата недоволна от решението е класираната на второ място ПСГ АД - София.
"Благодарни сме на КЗК за бързата реакция, защото сме притиснати от времето“, обясни зам.-кметът.
В конкурса първоначално участваха седем строителни фирми. Четири от тях бяха декласирани.
Комисията, в която участваха представители и на Камарата на строителите, и на Дома на инвалида, класира на първо място хасковската фирма Монолит. От достигналите последния етап на конкурса тя е с оферта от 450 931.93 лв. с ДДС, 78-дневен срок за изпълнение и 120 месеца гаранционен срок. Втора остана ПГС, а трета - строителна компания Загора.
502 000 лв. са отпуснатите средства за ремонта по Програма "Красива България". Общината осигурява съфинансиране от 128 812 лв. С парите е предвидено да се подмени фасадната дограма.
За да се усвоят средствата по проекта, ремонтът трябва да приключи на 5 декември.

Информация: вестник Новината

Още новини