Начало Новини Актуално Дом за деца в Стара Загора получи дарение от 120 000 лв.

Дом за деца в Стара Загора получи дарение от 120 000 лв.

Актуално
Стара Загора

GTC съвместно със съдружниците си организираха ВИП вечер в Galleria Stara Zagora. Коктейлът, отличил се с празнично настроение и красива музика, се превърна в благотворителното събитие в региона. Акционерите от Галерия Стара Загора АД и кметът на града от името на общинската администрация дариха 120 000 лв. на дом за деца, лишени от родителска грижа Теофано Попова в Стара Загора.

Следвайки традицията си на засвидетелстване на уважение и признателност, Globe Trade Centre S.A. (GTC) - един от най-големите инвеститори в Нова Европа, заедно със съдружниците си отбелязаха откриването на първия проект от веригата Galleria в България с ВИП коктейл, специално организиран за всички техни бизнес партньори, представители на местната администрация и отбрани гости от Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на Galleria Stara Zagora.
Кратки речи изнесоха кметът на Стара Загора проф. Светлин Танчев, г-н Спиридон Спиров, акционер в Галерия Стара Загора АД, г-жа Мишел Смол, представител на Европейската банка за възстановяване и развитие, и г-н Ели Алрой, председател на борда на директорите на GTC.
Проф. Танчев се възползва от предоставената възможност да благодари от името на обществеността на инвеститорите, които и след откриването на проекта продължават да работят за благото на старозагорци. Galleria Stara Zagora не само предлага нови за региона марки и липсващите досега забавления, но и е осигурила стотици нови работни места както през периода на изграждане, така и след като отвори врати миналия месец. Кметът увери инвеститорите, че общината и местната администрация ще продължават да работят ефективно с екипа на Galleria и за в бъдеще.
Г-н Спиридон Спиров от името на миноритарните съдружници изрази благодарност към GTC за предоставения шанс да работят рамо до рамо с най-големия инвеститор в региона. Видният бизнесмен благодари и на местните власти за подкрепата, на изпълнителите и подизпълнителите за качествено свършената работа и на старозагорци за това, че са повярвали в проекта и са част от успешния му старт.
Г-жа Смол разказа за отдавна установените финансови и партньорски взаимоотношения между Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) и GTC в много други проекти в тази част на Стария континент. Тя изтъкна участието на ЕБВР във финансирането на инфраструктурни проекти в града и потвърди доброто сътрудничество на институцията с Община Стара Загора.
Последен, но не и по важност, на сцената се качи г-н Алрой да благодари от името на  GTC Group на всички, допринесли за красивия шопинг център. Той подчерта, че старозагорци и техният град заслужават тази придобивка, която да се превърне в отличителен белег за клиенти, туристи и инвеститори и GTC ще впрегне целия си опит, трупан от 1994г. насам, да постигне тази цел. Инвестицията в проекта, надхвърляща 60 милиона евро, в много аспекти е облагородила града и GTC заедно със съдружниците си Евгени Спиров и Спиридон Спиров ще направят всичко по силите си старозагорци да се гордеят с Galleria Stara Zagora.
В края на официалната част, точно преди чувственото изпълнение на Белослава и нейния бенд, Галерия Стара Загора АД обяви дарението си в размер на 60 000 лв. на дома за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителска грижа Теофано Попова. Община Стара Загора реши да подкрепи този благороден жест като дари още 60 000 лв.
Галерия Стара Загора АД още веднъж засвидетелства, че е социално отговорна компания с дългосрочни инвестиционни намерения. Молът вече подари на старозагорци ново кръгово кръстовище, подобрена инфраструктура и улично движение в кв. Ремиза, както и нова детска площадка.
Galleria Stara Zagora е многофункционален търговско-развлекателен комплекс, част от едноименната международна верига шопинг центрове GALLERIA, разработена и управлявана от Globe Trade Centre S.A. Нетната застроена площ на проекта, разположен на 4 нива, е 36 400 кв.м. Комплексът разполага с мултиплекс със 7 киносалона, модни магазини на популярни международни и местни марки, кът за хранене, супермаркет, детски център, парти клуб и паркинг с 800 паркоместа. Инвестицията на GTC в този проект надхвърли 50 милиона евро.
www.galleriasz.bg/ Bulgaria е 100% дъщерно дружество на Globe Trade Centre S.A, един от най- големите инвеститори в Централна и Източна Европа. Компанията стъпва на българския пазар с три проекта за търговски комплекси GALLERIA, част от едноименната международна верига: Galleria Stara Zagora, Galleria Burgas и Galleria Varna.www.gtc.bg/
Trade Centre S.A. е основана в Полша през 1994г. В момента е един от водещите инвеститори в Нова Европа. GTC развива активно дейността си в 10 държави в региона: Полша, Унгария, Чехия, Румъния, Сърбия, Хърватия, България, Словакия, Украйна и Русия. GTC инвестира в близо 800,000 кв.м. чиста площ и към настоящия момент е собственик на комбинирана нетна площ от около 523,000 кв.м. завършени търговски имоти. Компанията притежава и внушително портфолио от инвестиции в различен етап на завършване, с чието реализиране общата площ на търговски и жилищни сгради ще достигне 1,7 милиона кв. м. Активите на GTC надхвърлят 2,7 милиарда евро.
Акциите на GTC се търгуват на Варшавската фондова борса. Те са включени в множество престижни индекси, сред които WIG20, международния MSCI, Dow Jones STOXX Eastern Europe 300 index, както и в GPR250, който показва 250-те най-големи и ликвидни компании от сектора на недвижими имоти в света. Сред акционерите на GTC са много от най-крупните полски и международни институционални инвеститори.
www.gtc.com.pl/

Още новини