Начало Новини Актуално Доживотен затвор за старозагорец, запалил жена си

Доживотен затвор за старозагорец, запалил жена си

Актуално

Доживотен затвор без право на замяна и кръвнина в размер на 30 000 лева получи вчера Иван Минков Демирев от Старозагорския окръжен съд. Престъплението, за което той беше изправен на подсъдимата скамейка, е по чл.116, ал.1, т.6 от Наказателния кодекс за предумишлено убийство по особено жесток начин.

Разярен от факта, че жената, с която живее на съпружески начала, му изневерява, Минков купил бензин, прибрал се вкъщи вечерта на 13 юни 2009 г., полял с бензин стоящата до печката жена, драснал кибрита и избягал. На следващия ден служители на ОД на МВР - Стара Загора, открили Минков близо до дома му.
В очна ставка между подсъдимия и дъщеря му Иванка Минкова стана ясно, че Минков многократно е заплашвал майка им Златинка, че ще я запали. В обясненията си пред съда Минков заяви, че е извършил престъплението без умисъл да я убие, а само за да я сплаши. До тези си действия той стигнал, след като се усъмнил, че Златинка му изневерява. Направил дупка в стената, през която гледал как жена му прави секс с други мъже, и предприел фаталната стъпка, пише вестник Старозагорски новини.
Златинка е приета в Старозагорската болница с 83% изгаряния, след това е транспортирана в Пловдив. По-късно умира от раните си.

Още новини