Начало Новини Актуално Договорени са 66% от средствата по ОП Транспорт

Договорени са 66% от средствата по ОП Транспорт

Актуално
ОП Транспорт

Към днешна дата са договорени над 66 % от средствата по ОП Транспорт, а над 16 % са разплатени на бенефициентите. Това съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски при откриването на обучителен семинар за журналисти по оперативната програма. Най-вероятно някои от най-големите ж.п. гари в страната ще бъдат ремонтирани със средства от ОП Транспорт.

В момента се подготвя проект с индикативен бюджет от около 50 млн. евро, които ще отидат за реновирането на някои от по-големите ж.п. гари по направлението София-Бургас. Все още е рано да се споменават точни цифри, но най-вероятно около 30 млн. евро от тях ще бъдат за столичната централна ж.п. гара, поясни Ивайло Московски. По този начин, най-късно до 2015 г. тази толкова дълго отлагана и наложителна рехабилитация, може да стане реалност, стана ясно по време на семинара, съобщиха от пресцентъра на държавното ведомство.

Представители на бенефициентите по ОП Транспорт представиха проектите, които изпълняват както и спецификата при подготовката и реализацията на мащабните инфраструктурни обекти. В семинара участие взеха експерти от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Национална компания Железопътна инфраструктура, Агенция Пътна инфраструктура, Метрополитен ЕАД, Държавно предприятие Пристанищна инфраструктура, Изпълнителна агенция Проучване и поддържане на р. Дунав, представители на средствата за масово осведомяване и др.

Още новини