Начало Новини Актуално Доц. Йордан Величков, бивш депутат от Атака: Волен Сидеров нанесе удар по патриотичната идея

Доц. Йордан Величков, бивш депутат от Атака: Волен Сидеров нанесе удар по патриотичната идея

Актуално

Мит е, че това, което става в Атака, е удар по патриотичната идея. Ударът го нанесе Волен Сидеров, той омаскари идеята и сега раздробените патриотични организации събраха общо около 15 на сто от гласовете на избирателите.

При загубите на десните политически партии, а и лявото пространство е силно стеснено, това е единственото, което може да обедини хората. Идеята няма да пострада, колкото по-скоро Волен Сидеров слезе от сцената, толкова по-добре, коментира пред Старозагорски новини бившият депутат от Старозагорски избирателен район и преподавател в специалността Международни отношения в СУ Климент Охридски доц. Йордан Величков.
Тъй като според него интригата е семейна, той не пожела да дава оценки, но припомни, че ако не е бил Волен Сидеров, доведеният му син Димитър Стоянов не би станал дори общински съветник.
В коалиция Атака навремето влязоха 4 партии и вкарахме 21 народни представители, а след това Сидеров създаде партията и взе името, каза доц.Величков. По думите му лидерът на Атака има заслуги за влизането на НДСВ в правителството на тройната коалиция. Аз бях за първия вариант на правителството, бях един от тези, които не подкрепиха коалицията, но е под достойнството ми да обяснявам как съм гласувал. Спомняте си, че ние напуснахме групата на Атака, той остана. На следващите избори включи в листите само трима души от предишната парламентарна група. Не бих искал да коментирам, но той се води от личните си интереси. Така може да се обясни и завоят към Бойко Борисов. Още преди време казах, че те не могат да бъдат дълго заедно, защото и двамата са с големи амбиции, добави бившият депутат.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини