Начало Новини Актуално Доц. Биволарски обжалва избора на председател на БСП в Стара Загора

Доц. Биволарски обжалва избора на председател на БСП в Стара Загора

Актуално

Доц. Бойчо Биволарски е обжалвал пред Общопартийната контролна комисия на БСП избора на председател на общинската структура на партията в Стара Загора. Припомняме, че на продължението на 46-ата общинска конференция на БСП на 5 май т.г., след гласувания против волята на Биволарски отвод за участие в балотажа, за местен лидер беше избран Илия Златев.

Обжалвам избора за председател поради грубо нарушение на Устава и манипулация от страна на водещия конференцията на 5 май Георги Георгиев. В жалбата си съм цитирал общо 7 нарушения на Устава на БСП - коментира вчера пред медията ни Биволарски. - Аз заявих след конференцията, че ще обжалвам, но за да няма напрежение, реших да не се появявам по медиите. Но това, което преля чашата ми на търпение, е едно изявление на Илия Златев във вестник Дума от 9 май т.г., че не съм се оттеглил по достоен начин. Точно заради това реших да съобщя днес (б.р. - вчера) по медиите, че депозирах жалба в комисията. Защото не може един човек 6 години и половина да е бил председател на общинската структура и по такъв начин да се изгаврят с него, тоест да спечелят служебно. Защото всичко беше един сценарий, подготвен от Евгений Желев и хората около него. А след като Тотьо Бакалов - човекът, който ми поиска отвода, написа една цяла страница във вашия вестник, просто няма какво друго да твърдя, освен, че е подготвен сценарий. Не съм очаквал, че може по такъв нецивилизован начин да се отстрани един човек от ръководен пост, който и да е той. Що се отнася до изявленията на Евгений Желев от пресконференцията на 14 май т.г., подразни ме изказването му, че изборът на председател не е междуличностен, а е принципен. Но едва ли д-р Желев е мерило за принципи и морал. Той си позволи да манипулира вота на хората, които стояха зад Сергей Станишев, защото не е тайна, че Желев работи за президента Георги Първанов, в това число беше и съучредител на формацията му АБВ. Освен всичко друго, хората на Желев направиха още едно противоуставно нарушение, като не включиха в състава на Общинския партиен съвет легитимно избрания председател на младежкото обединение (МО) в Стара Загора Диляна Начкова. Нещо повече, в състава на съвета беше включен Георги Русев, същият, който беше отстранен от Мандатната комисия като нелегитимен делегат на Отчетно-изборната конференция на младежкото обединение на БСП в София. Явно Желев и хората се опитват да сложат ръка и върху младежката структура на БСП в Стара Загора с цел личностни и користни подбуди, коментира пред Старозагорски новини доц.Биволарски. Той съобщи още, че вчера и младежкото обединение на БСП в Стара Загора е депозирало жалба в Общопартийната контролна комисия на БСП.

Запитан от медията дали жалбите не са закъснели, Биволарски уточни, че в Устава на БСП няма регламентиран срок за това.

Депозирах моята жалба днес, защото първоначално исках да успокоя хората, които ме подкрепяха, както и да се консултирам с юристи и с още няколко делегати, които присъстваха на конференцията, за да придобия по-голяма представа за тази нечестна игра, допълни Биволарски.

Неговата жалба, както и на младежкото обединение, ще бъдат разгледани от новия състав на Общопартийната контролна комисия, който ще бъде определен на конгреса на БСП. За произнасянето на комисията пак по устава на БСП няма регламентиран срок, но Биволарски се надява това да се случи до месец след избора ѝ, сиреч около 20 юни т.г., пише вестник Старозагорски новини.

Още новини