Начало Новини Предстоящо Добрите практики на фокус 2024 ще събере българската образователна общност

Добрите практики на фокус 2024 ще събере българската образователна общност

Предстоящо

За трета година Добрите практики на фокус 2024 ще събере българската образователна общност на 20 април в гр. София. Събитието цели да стимулира обмяната на опит, да провокира смислени дискусии и да представи нови възможности за справяне с предизвикателствата, които срещат училища, учители, ученици, родители и образователни експерти. Организатори са Заедно в час и сайтът prepodavame.bg, където ще бъдат публикувани всички добри практики. 

На събитието ще бъдат отличени практики, избрани от публиката чрез онлайн гласуване, което приключи на 10 април.  

Над 170 учители от страната са се включили в конкурса. Старозагорски училища взимат активно участие. Миналата година наградените са били 2. Тази година с добра практика участва Девето основно училище Веселин Ханчев, а идеята е на учителката по история Милка Славова. Гост – лектор на събитието ще бъде старозагорската учителка по английски език Яница Господинова. Тя ще представи Възстановително правосъдие в училище или Кръг на доверието. 

Самият конкурс се организира, за да може да се намерят ефективни практики, които използват колеги от страната и идеята е след това да ги споделим, за да може повече хора да се възползват от тях и да бъдат полезни за своите ученици, споделя Яница Господинова в интервю за Радио Стара Загора.

Още новини