Начало Новини Актуално Добри практики в Израел - пример за публично-частно партньорство и рисково финансиране на иновативни продукти

Добри практики в Израел - пример за публично-частно партньорство и рисково финансиране на иновативни продукти

Актуално
bcci nadpisПрезентация на тема Публично-частно партньорство и рисково финансиране на иновативни проекти по примера на Израел бе представена в БТПП. Събитието е организирано от Палатата, съвместно с Посолството на Израел в България и Унивесрситета по финанси, бизнес и предприемачество /ВУЗФ/. При откриването председателят на БТПП Цветан Симеонов отбеляза,че темата е особено актуална, тъй като иновациите и инвестициите в наука и образование са водещи за развитието на всяка икономика.
Н.Пр. Шаул Камиза-Раз, посланик на Израел в България, акцентира върху необходимостта от единодействие между държава, институции и бизнес за внедряването на иновации и развитие на икономиката. България има силен академичен сектор, което е предимство за развитието на новите технологии.
Детелина Смилкова, вицепрезидент на Унивесрситета по финанси, бизнес и предприемачество /ВУЗФ/ определи сътрудничеството с партньори от Израел като още една възможност за обмен на ноу-хау и добри практики в областта на иновациите.
Дългогодишния си опит в сферата на иновациите, както и стимулите за икономическо развитие на Израел бяха изложени от  Елан Животовски, експерт по рисково финансиране.
През последните години се наблюдава ръст на БВП на Израел в резултат на иновациите и инвестициите в нови технологии. Над 4 % от БВП на страната е за научно–развойна дейност, като за 2014г. инвестициите в иновации надхвърлят 3,4 млрд. щ.д.
Елан Животовски определя синхрона между правителство, образование и наука, култура, човешки ресурси и модернизиране на армията като основнa причина за икономическия растеж.

Още новини