Начало Новини Актуално ДО РЕ МИ в пелени – опера за бебета в Старозагорската опера

ДО РЕ МИ в пелени – опера за бебета в Старозагорската опера

Актуално

opera za beboci poster FACEBOOKСтарозагорската опера е на прага на своята най-нова премиера. Но този път тя е забранена на възрастни без придружители деца! Уютната зала във фоайето на многофункционалната и модерна сграда на Старозагорската опера е преобразена от художника Димо Костадинов. Тя е превърната в място за театър, забавления и музикални приключения за деца от 0 до 3 години. На 6 октомври от 11.00 часа ще бъде представен първият концерт-спектакъл ДО РЕ МИ в пелени – опера за бебета.

 

Ентусиазиран и вдъхновен артистичен екип в театрални костюми ще посрещне своите първи почитатели. Режисьорката Росица Костова е автор на цялостната концепция и с много любов и фантазия е подбрала музикалните номера и фрагменти от опери. Ще прозвучат популярни откъси от творби на Моцарт, Росини, Рамо, Сен-Санс, Хумпердинк, Григ, Щраус в изпълнение на солистите на Старозагорската опера Нели Нечева, Нина Димитрова, Яница Нешева, Михаела Берова, Теодор Петков, Никола Марулев, пианистката Светлана Денева и Трио Реверанс.

Режисьорката Росица Костова за ДО РЕ МИ в пелени – опера за бебета

Всеки родител знае, че децата са истински изследователи. Концертът за бебета До-ре-ми в пелени ще отведе малките откриватели от 0 до 3 годинки във вълшебната вселена на класическата музика. Един истински класически концерт с едни от най-популярните оперни и инструментални произведения, изпълнени от трио Реверанс и солистите на Държавна опера – Стара Загора. Концерт, в който малките изследователи са не просто слушатели и зрители. Заедно със своите родители, малчуганите се включват според възможностите и желанието си в различни игрови активности, развиват усета си за ритъм и звукови възприятия, общуват с нови приятели, запознават се с чудновати оперни герои и така откриват магичния свят на класическата музика. Защото да попаднеш в Операта е едно необикновено и вълнуващо приключение!

Следващите представления са на 15 и 27 октомври, от 11.00 часа, във Фоайе-Опера.

Цени на билетите: 8 лева – за възрастни. За децата – безплатен вход. Местата в залата са ограничени.

БИЛЕТИ ОНЛАЙН през сайта на Операта: http://www.operasz.bg/online/

БИЛЕТЕН ЦЕНТЪР: южния вход на операта
Тел.: 042 622 431, 0885 509829
РАБОТНО ВРЕМЕ: 10.00ч.– 19.00ч.                             
ПОЧИВНИ ДНИ: събота и неделя

Още новини