Начало Новини Актуално До една година Стара Загора ще бъде изцяло канализирана

До една година Стара Загора ще бъде изцяло канализирана

Актуално

една година Стара Загора канализиранаДо седмици стартира изпълнението на Интегрирания воден проект в Стара Загора. Той е на стойност 40,4 млн. лева и е съфинансиран по Оперативна програма Околна среда. Собственото участие на Общината е над 1,2 млн. лева.

Договорът включва: изпълнение на главен колектор по улица Княз Борис І; отливен канал и дъждопреливник; канализационна и водоснабдителна мрежа в кв. АПК; канализация на кв. Кольо Ганчев-запад; канализационна мрежа на село Богомилово, съобщи кметът на община Стара Загора Живко Тодоров.

За изпълнител на строително-монтажните работи е избран консорциумът Воден проект - Стара Загора, в който участват Трейс Груп Холд, Пи Ес Ай,  Водстрой 98 АД и Инфраструктурно строителство ЕООД. Стойността на тази част от Интегрирания воден проект е 26,962 млн. лева. Срокът за изпълнение е 10 месеца. Кметът Живко Тодоров и Цветан Цонев, главен изпълнителен директор на Трейс Груп Холд АД подписаха договор за реализиране на проекта.

След неговата реализация Стара Загора ще бъде изцяло канализирана и ще се натовари Пречиствателната станция за отпадъчни води. По този начин тя ще заработи с най-добрите параметри, каза управителят на Водоснабдяване и канализация ЕООД инж. Румен Райков. Той уточни, че по време на изпълнението на проекта няма да има смущения във водоснабдяването.

Кметът съобщи още, че предстои полагане на канализационни тръби в кв. Зора и в най-скоро време ще бъде решен проблемът на близо 700 души.

Стара Загора

Стара Загора, Интегрирания воден проект, договор

Още новини