Начало Новини Актуално До 10 000 лева глоба за несвързан касов апарат с НАП

До 10 000 лева глоба за несвързан касов апарат с НАП

Актуално
Касов апарат

Средно между 80 и 100 касови апарата на ден се свързват със системата на НАП, 15 дни преди крайния срок. До момента над 7500 фирми в старозагорско са изпълнили изискването. Най-голям е броят на търговците на хранителни и промишлени стоки, обектите за медицински услуги и развлекателните заведения, които са свързани със сървърите на НАП.

Напомняме, че не се предвижда удължаване на законовия срок и всички търговци (независимо дали са регистрирани или не по ДДС) са длъжни да осигурят дистанционна връзка с НАП до 31 март 2012 г. Същият срок важи и за газ станциите и бензиностанциите, които трябва да разполагат с монтирани нивомерни системи на резервоарите, съобщиха от пресцентъра на НАП. Инспекторите от Националната агенция за приходите ще започнат проверките от 2 април, като всеки който няма изградена дистанционна връзка ще бъде санкциониран с до 10 000 лева, а докато изпълни изискването, обектът му ще бъде запечатан.

Собствениците, които са закупили нови каси, следва да представят в НАП протоколите от демонтажа на фискалната памет на старите си касови апарати в тридневен срок от датата на демонтажа. Към тях се прилагат и: свидетелство за регистрация на касовия апарат, отчет по години от фискалната памет и паспорта на устройството.

От НАП съветват търговците да не изчакват последните дни на март, за да свържат касовите си апарати с агенцията, за да не се наруши нормалния им режим на работа.

Още новини