Начало Новини Актуално ДНСК връчи на Ай Си Джи Би АД разрешението за ползване на Междусистемната газова връзка Гърция - България

ДНСК връчи на Ай Си Джи Би АД разрешението за ползване на Междусистемната газова връзка Гърция - България

Актуално

В присъствието на министъра на региналното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков, началникът на Дирекция за национален строителен контрол /ДНСК/ арх. Деляна Панайотова връчи официално на представител на независимия преносен оператор Ай Си Джи Би АД разрешение за ползване на Междусистемната газова връзка Гърция - България. Миналата седмица арх. Панайотова подписа заповедта за съставяне на Държавна приемателна комисия за първия етап от обекта. В изключително кратки срокове комисията успя да провери огромен обем от документация спазвайки стриктно изискванията на Закона за устройство на територията, както и да инспектира цялостно строежа.

Във вторник членовете на комисията подписаха акт 16 без възражения, който е задължителен за издаване на окончателния документ - Разрешение за ползване. Така обектът вече разполага с всички необходими документи за да бъде пуснат в експлоатация на 1 октомври.

 

Още новини