Начало Новини Актуално Дни преди парламентарните избори 2009 г. обръч от фирми се сдобива с нови военни имоти в Стара Загора

Дни преди парламентарните избори 2009 г. обръч от фирми се сдобива с нови военни имоти в Стара Загора

Актуално

Броени дни преди изборите за Народно събрание 2009 г. Министерството на отбраната е продало няколко апетитни помещения в Стара Загора. Това става ясно от справката, изисквана от новия областен управител Йордан Николов от Областната администрация за извършени продажби на имоти на Министерството на отбраната (МО) в периода 2001-2009 г.

Черно на бяло
Две от сделките, т.е. проведени търгове с тайно наддаване за продажба на недвижими имоти - частна държавна собственост в управлението на МО, са архивирани в Областна администрация - Стара Загора, на 30.06.2009 г.
Срещу 259 000 лв. фирма "КОНКОРДИЯ" ЕООД, гр.Стара Загора, е придобила собственост на МАГАЗИН, НАХОДЯЩ СЕ В СТАРА ЗАГОРА, БУЛ."МИТРОПОЛИТ МЕТОДИ КУСЕВ" 7, СЪС ЗАСТРОЕНА ПЛОЩ 151.52 кв.м, разположен в партерния етаж на шестетажна жилищна сграда, заедно с 6.2% идеални части от общите части на сградата и 167.98 кв.м от право на строеж върху мястото.
Втората сделка е за СЪСЕДЕН МАГАЗИН в партерния етаж НА БУЛ."МИТРОПОЛИТ МЕТОДИ КУСЕВ" 7 със застроена площ от 141.09 кв.м, заедно с 5.8% идеални части от общите части на шестетажната сграда и 156.42 кв.м от правото на строеж върху мястото. Купувачът е "ДБМ ТРЕЙД" ЕООД, а платената сума е в размер на 241 500 лв.
ДВЕТЕ ФИРМИ "КОНКОРДИЯ" ЕООД И "ДБМ ТРЕЙД" ЕООД имат един и същ собственик - Богомил Методиев.
Друг имот, продаден преди парламентарните избори 2009 г., е МАГАЗИН, НАХОДЯЩ СЕ НА УЛ."СВЕТИ КНЯЗ БОРИС" 110 със застроена площ от 42.26 кв.м, плюс избено помещение от 12.67 кв.м и 47.11 кв.м от правото за строеж върху мястото.
Срещу 181 840 лв. собственик на имота става "КЪНСТРАКШЪН ЕНД РИПЕЪР" ЕООД, гр.Стара Загора.

Комшиите
Любопитна подробност около тези продажби е фактът, че на СЪЩИТЕ АДМИНИСТРАТИВНИ АДРЕСИ - на бул."Митрополит Методи Кусев" 7 и ул."Свети княз Борис" 110, се намират бивши военни обекти, станали частна собственост на "КОНКОРДИЯ" ЕООД и "ТЕМА" ООД чрез заменки на апартаменти в крайни квартали на Казанлък и Стара Загора през лятото на 2005 г. И двата вида сделки с МО са реализирани в навечерието на парламентарните избори през 2005 и 2009 г. А крайният резултат е, че точно определени фирми, свързани помежду си, към днешна дата са собственици на цели отрязъци от две главни старозагорски улици - бул."Митрополит Методи Кусев" и "Св.княз Борис".

Скачените съдове
Какво вече информира "Старозагорски новини" в края на изминалата седмица, според данните на "Информационно обслужване" и "Дакси", собственици на "ТЕМА" ООД (фирмата, реализирала най-много заменки на ул."Св.княз Борис" 110 и 108) са бившият офицер от ДС Венцислав Драганов, чието име местната общественост свързва с Емилия Масларова и Елена Римпопова. Тя пък е собственик на "ЛЕНА" ЕООД (фирмата, придобила чрез заменки имот на ул."Христо Ботев" 74). На същия адрес е регистрирана "СТАРА ЗАГОРА 2007" АД, която извърши реконструкцията на имота на МТСП срещу 19 млн.лв., когато социален министър беше Емилия Масларова.
В "СТАРА ЗАГОРА 2007" ООД 99.2% от дяловете държи "КОНКОРДИЯ ЕООД (фирмата, придобила чрез заменки два магазина на бул."Цар Симеон Велики" 53). А чрез покупко-продажба преди парламентарните избори 2009 г. "КОНКОРДИЯ" ЕООД, заедно с "ДБМ ТРЕЙД" ЕООД" (двете фирми са собственост на едно и също лице) и двата магазина на бул."Митрополит Методи Кусев" 7. Третата фирма купувач на магазин на ул."Св.княз Борис" 110 е "КЪНСТРАКШЪН ЕНД РИПЕЪР" ЕООД, която е регистрирана на същия адрес, на който е и "ЛЕНА" ЕООД и най-вероятно е неин приемник.
От доста време в Стара Загора се говори под сурдинка, че Емилия Масларова чрез подставени фирми владее доста апетитни имоти в Стара Загора. Но нямаше нищо черно на бяло. Тайните на недосегаемите видяха бях свят едва преди няколко дни, след като новият областен управител Йордан Николов изисква съответните справки за продажби и заменки на МО. Документите показаха, че 6 фирми, взаимно свързани помежду си чрез предизборни заменки и покупко-продажби, са придобили цели отрязъци от две централни старозагорски улици. А дали семейството на бившия социален министър Масларова е свързано с въпросните фирми, надяваме се ще изясни прокуратурата. Днес трите скандални публикации на "Старозагорски новини", придружени с документи, ще бъдат изпратени на Военно-окръжна прокуратура - Пловдив и Главния прокурор на РБългария.

Комшиите на бул. "Митрополит Методи Кусев" No 7

  • "КОНКОРДИЯ" ЕООД
  • "ДБМ ТРЕЙД" ЕООД
  • "СТАРА ЗАГОРА 2007" ООД
  • "ЛЕНА" ЕООД
  • "КЪНСТРАКШЪН ЕНД РИПЕЪР" ЕООД
  • "ТЕМА" ЕООД

Още новини