Начало Новини От Палатата Дни на отворените врати в предприятия от област Стара Загора

Дни на отворените врати в предприятия от област Стара Загора

От Палатата
Търговско-промишлена палата - Стара Загора припомня, че в периода 9 - 13 ноември 2020 г., Министерството на образованието и науката организира Дни на отворените врати в предприятия в България. Целта на инициативата, която е в рамките на петата Европейска седмица на професионалните умения е да се популяризира и повиши привлекателността на професионалното образование и обучение сред младите хора, в т. число дуалното обучение и да се подкрепи партньорството между бизнеса и професионалните гимназии, а също и запознаване и ориентиране на бъдещите гимназисти с бъдещата им професия. Мотото на тазгодишната кампания е Открий своя талант, своя път, своя избор.
 
Поради сложната епидемична ситуация, събитията ще бъдат организирани в електронна среда (уебинари, онлайн кариерни форуми, Facebook или други онлайн мероприятия), при спазване на противоепидемичните мерки, както от страна на училищата, така и от страна на фирмите-партньори. Планираните мероприятия ще продължат и извън рамките на седмицата.
 
Националната агенция за професионално образованиое и обучение е определена за Национална точка за провеждане на петото издание.
 
В област Стара Загора събитието се провежда в партньорство между Регионалното управление на образованието, Областен управител, общинските администрации, Търговско-промишлена палата - Стара Загора и другите регионални работодателски организации.

Чрез приложените файлове можете да се запознаете със списък на професионалните училища от област Стара Загора с планираните мероприятия за Дните на отворените врати, както и фирмите заявили отделно участие в тях. Дейностите са публикувани на сайта на Регионално управление на образованието - Стара Загора.

Само с активни и координирани действия от всички заинтересовани страни бихме могли да си помогнем при решаването на проблема с човешките ресурси. 

Документи за сваляне

Още новини