Начало Новини Актуално Днес отново съдят Лечков в Старa Загора

Днес отново съдят Лечков в Старa Загора

Актуално

От 9.30 часа днес Окръжният съд в Стара Загора заседава за трети път по делото срещу кмета на Сливен Йордан Лечков. Припомняме, че повдигнатото обвинение срещу него е за злоупотреба с влияние. Става въпрос за дарение от 5000 лв., направено на местния футболен отбор от частен бизнесмен преди 6 години, срещу които, по думите му, кметът обещал да съдейства пред държавните институции за изграждане на водопроводна мрежа до бистрото му.

За дарението бизнесменът е получил надлежен документ, пише вестник Старозагорски новини.
След разпитите на свидетелите на второто заседание на 7 март съдът поиска допълнителна справка по издадената на 31 март 2004 година служебна бележка, подписана от тогавашния заместник-кмет на Сливен Румен Андонов. Тя удостоверява, че местността Кироолу, в която обвинителят Илия Георгиев - Манастира, има имот, е включена в инвестиционната програма на общината и там ще бъде изградена водопроводна мрежа, на базата на която Георгиев е започнал строителство. Съдът ще изиска доказателства дали на тази дата кметът Йордан Лечков е бил на работа и дали е упълномощавал заместника си да подпише въпросния документ.
Поискано бе още да бъде разпитана Таня Колева, главен счетоводител на Общински футболен клуб "Сливен 2000". Тя трябва да удостовери кой е изтеглил дарените 5 хиляди лева, заради които се води делото.
От самото начало на делото Йордан Лечков го окачестви като "цирк" и смята, че краят е предизвестен. Той заяви пред журналисти, че обвиненията срещу него са политически.

Още новини