Начало Новини Актуално Длъжници от Стара Загора внесоха 3 млн. лв. данъци

Длъжници от Стара Загора внесоха 3 млн. лв. данъци

Актуално

В резултат на предприетите от публичните изпълнители на НАП - Стара Загора мерки за повишаване на събираемостта, през август в хазната са внесени 3 млн. лева от просрочени задължения от данъци и осигуровки. След действия на контролните органи през изминалата седмица длъжник внесе бюджета сумата от 300 000 лева от неплатени в срок данъци.

И през тази седмица продължават запорите на каси в търговски обекти и увеселителни заведения. Предстои да бъдат посетени още 12 обекта на територията на областта, съобщиха от пресцентъра на НАП - Стара Загора. Паралелно с това текат и проверките на фирми и физически лица с неплатени в срок суми за социално осигуряване.
До края на месец август публичните изпълнители са образували 2268 дела за неплатени публични вземания в размер на 22 711 088 лева. Най-често прилаганите законови мерки срещу некоректните към фиска лица са: запор на банкови сметки, на средства в каси, на активи, собственост на физически и юридически лица, както и отнемане на задгранични паспорти и разрешителни за носене на оръжие на управителите и членовете на контролни и управителни органи.
Предприетите мерки не са инцидентни, а целта е подобряване на събираемостта от данъци и осигуровки. До момента практиката на публичните изпълнители от НАП Стара Загора показва, че след среща и разговор с длъжниците се намира оптималното и за двете страни решение за погасяването на натрупаните задължения към държавата.

Още новини