Начало Новини Актуално Джипитата в Стара Загора ще преглеждат и днес. От РЗОК твърдят, че са им прeвели парите

Джипитата в Стара Загора ще преглеждат и днес. От РЗОК твърдят, че са им прeвели парите

Актуално

"Нито един кабинет на общопрактикуващите лекари в Стара Загора няма да затваря врати днес, както обявяват някои централни медии. Тази вечер ще решаваме как ще протестираме срещу забавянето на плащанията ни и системните нарушения на Националния рамков договор от страна на Касата", това съобщи д-р Георги Бакоев - председател на Старозагорската асоциация на общопрактикуващите лекари.

Според него на общо събрание довечера всички джипита и стоматолози от Старозагорска област ще обмислят как да променят отношението и действието на монополиста НЗОК към лекаpските прaктики. Всички били категорични, че няма да "свият знамената" след срещата с премиера Борисов и вицепремиера Дянков с централното ръководство на съсловната им организация, пише вестник Старозагорски новини.
Междувременно в понеделник Националната здравноосигурителна каса е превела към районните здравноосигурителни каси 11 млн. лв., които трябва да бъдат изплатени на общопрактикуващите лекари. С тези средства щели да се покрият извършените дейности през месец януари, а още 3 млн. лв. са за потребителските такси. Лекарите по дентална медицина ще получат 9 млн. лева. А плащанията от НЗОК към останалите изпълнители на медицинска помощ щели да бъдат направени до края на седмицата.
Д-р Славка Йорданова, която е директор на РЗОК в Стара Загора, потвърди пред наш репортер вчера следобед, че са получени парите и преведени на джипитата. До 16 часа във вчерашния ден обаче в сметката на произволно избрани семейни лекари нямаше никакви пари, показа наша проверка. Лекарите коректно коментираха, че технологията на финансовия превод не позволявал толкова бързо да се получат парите.

Още новини