Начало Новини Актуално Джеймс Уорлик гостува в КЕН, харесва колбасите и похвали собствениците за модерното предприятие

Джеймс Уорлик гостува в КЕН, харесва колбасите и похвали собствениците за модерното предприятие

Актуално
кен Стара Загора

Посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик и придружаващите го лица гостуваха в едно от водещите предприятия на хранително-вкусовата промишленост – КЕН АД, при посещението им в Стара Загора. Собствениците на една от най-предпочитаните български марки колбаси Румен Нонов, Румен Кузманов и Пламен Евтимов лично ги посрещнаха.

Дипломатът и другите гости обиколиха производствените цехове и се запознаха с технологичния процес – от суровината до крайния продукт, в реално време. Те разгледаха и най-новото предприятие, изградено на собствен терен с разгърната застроена площ от 9420 кв. м, за което общата инвестиция на КЕН АД е на стойност 22.2 млн. лева.

Гостите останаха впечатлени от модерното оборудване и производство, според последните изисквания на всички български и европейски стандарти. Те видяха основната термична обработка на кренвиршите и различните видове наденици от богатия асортимент малотрайни колбаси, които се произвеждат тук. Обработката се извършва в свръхмодерни камери на тунелен принцип, което гарантира високото качество на продукта.

Дори в Америка не навсякъде ще видите такава модерна фабрика, не сдържа похвалите си посланикът.
Джеймс Уорлик и придружаващите го лица харесаха и вкуса на колбасите от богатия асортимент на КЕН. Най-много им допаднаха лионският шпек със сирене Ементал, сръбската наденица с топено сирене и различните видове пушени меса.

Силно впечатление на гостите направи разказът на мениджърите, че въпреки кризата, фирмата продължава да се развива успешно – и тази година производството бележи ръст и се увеличава пазарният дял. Точно това накара земеделското аташе към посолството Хоа Хуин да обсъди възможностите продукцията на КЕН да се изнася в САЩ. С удоволствие ще ви съдействам, защото в САЩ има голяма българска диаспора, която не е забравила българския вкус и ще го предпочете, увери г-н Хуин домакините.

Днес фирмата е един от лидерите на пазара за малотрайни варено-пушени колбаси, а за последните тринадесет години е увеличила продажбите си повече от дванадесет пъти. Освен популярните вече продукти, включени в асортимента, КЕН АД разшири предлаганата гама с нови трайни колбаси, селекция от пушени меса, шунка и пастет.

Информация: вестник Новината

Още новини