Начало Новини Актуално Джаз за деца с Венци Благоев в Стара Загора

Джаз за деца с Венци Благоев в Стара Загора

Актуално

Венцислав Благоев джаз

От понеделник до сряда, 11 – 13 юни, от 10.30 часа, за първи път в Стара Загора ще гостува единствената по рода си музикално-образователна програма Джаз за деца с Венци Благоев. Вече повече от две години тромпетистът Венцислав Благоев организира в София съботно-неделни детски джазови матинета.

В този проект освен Венцислав Благоев участват и много други утвърдени джазови музиканти.

Целта ни е не просто да посвирим джаз на децата. Ние се стремим да ги приобщим към тази музика като я поднасяме по забавен и разбираем за тях начин. Наред с класическите джазови теми, в репертоара сме включили и джазови интерпретации на песнички като Тръгнал кос, От днес имам вече нови панталонки, популярни мелодии от детски анимационни филмчета като Уди Кълвача, Семейство Флинтстоун, Пинко Розовата пантера и други – обяснява авторът на проекта. Всички деца, присъстващи на матинетата, имат възможност да се изявят като музиканти с различни музикални инструменти, както и да се присъединят в създаването на музиката.

Програмата Джаз за деца с Венци Благоев наскоро бе отличена с наградата Златно перо за принос в развитието на културния живот в страната. В Стара Загора участие в детските матинета ще имат и младите дарования от детските вокални групи Розов свят, Усмивки, Звездопад и Ян Бибиян. Концертите са част от съпътстващата програма, на организирания от Община Стара Загора фестивал, ДЖАЗ ФОРУМ СТАРА ЗАГОРА. Входът е свободен.

Джаз за деца с Венци Благоев ще се проведе в Регионална библиотека Захарий Княжески, като се превърне в зона за забавление, музика и спонтанно творчество.

В Джаз за деца с Венци Благоев участват:

Станислав Арабаджиев - пиано

Димитър Благоев - китара

Димитър Сираков - контрабас

Невена Григорова - барабани

Венцислав Благоев - тромпет

Още новини